Nampaknya Harlem Shake mula nak rampas takhta Gangnam Style. Harlem Shake mula jadi ikutan rakyat negaraku yang tercinta, Malaysia. Bergoyang dan bergoncang sehabis-habisnya. Kalau buat kat tempat awam lagi gempak, kononnya. Apa sajalah korang ni. Kadang-kadang gaya macam tak senonoh pun ada. pffffttt...

Kalau Gangnam Style datang dari Korea, Harlem Shake pulak asal dari New York. Satu demi satu benda yang tak menjana minda jadi ikutan, jadi trend. 'Sekadar untuk suka-suka' jadi lesen untuk ikut budaya orang yang aku tak tahu nak kategorikan camne. Seni? Kelakar.

Seronok. Ya, memang seronok tapi berapa lama? Tua nanti korang entah sanggup entah tidak tengok semula keje-keje korang ni. Beraktiviti layan skateboarding ke, parkour ke ada gak faedahnya. Urban lifestyle.

Boleh je berhibur sebab fitrah manusia perlukan hiburan. Islam pun membenarkan hiburan tapi tengok pengisiannya, tengok batasnya jugak. Cuba senaraikan kebaikan Harlem Shake ni. Kut-kut aku boleh consider untuk ikut terlibat dalam video korang.